Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΖΕΙ - ΠΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ;

Η τεράστια ανάπτυξη της τεχνολογίας σε όλους τους τομείς έχει δημιουργήσει όχι μόνο θαυμασμό αλλά και φόβο. Αυτός ο φόβος μεγαλώνει στους απλούς κυρίως ανθρώπους που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν εύκολα τις ορολογίες και τις έννοιες που τις ακολουθούν. Λένε οι ειδικοί ότι εδώ και 30 χρόνια βρισκόμαστε μπροστά στην επικράτηση του metaverse, δηλαδή κατά μετάφραση στο «μετασύμπαν». Με αυτό το σκεπτικό ο Mark Zuckerberg ο ιδρυτής του facebook προχώρησε στη μετεξέλιξη του facebook σε Meta. Τι είναι λοιπόν το metaverse; Από αυτά που διαβάζουμε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι πρόκειται για ένα σύστημα ή ένα εικονικό χώρο στόν οποίο διαστραυρώνεται ο φυσικός κόσμος και το διαδίκτυο. Σε αυτό το χώρο από ότι λένε οι κατασκευαστές τους συναντώνται οι πάντες με τα πάντα. Καταστήματα, πάρκα, γραφεία, γυμναστήρια με αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι θα περνάνε πολύ χρόνο εκεί, πράγμα που θα επηρεάσει την κοινωνική ζωή των ανθρώπων, όπως τή γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Αποτέλεσμα της επικρατίσεως του νέου αυτού ανεπτυγμένου διαδικτύου θα είναι χωρίς αμφιβολία η διατάραξη της ψυχικής υγείας του ανθρώπου που θα βρίσκεται συνεχώς στο διαδίκτυο και θα το έχει κάνει ολοκληρωμένη εκδοχή του εαυτού του. Ὀλες οι έρευνες υποστηρίζουν ότι η ενασχόληση αυτή θά φέρει μεγαλύτερη εξάρτηση, κατάθλιψη και άγχος.

Ένας από τους σκοπούς της νέας τεχνολογίας είναι να γεφυρώσει το χάσμα της απόστασης και να παγκοσμιοποιήσει ακόμα περισσότερο τον κόσμα πράγμα που θά έχει όχι μόνο θετικά αλλά και αρνητικά αποτελέσματα. Όπως όμως παρατηρείται σε όλα τα παρόμοια θέματα, έτσι και εδώ μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, όλοι ή σχεδόν όλοι, ακόμη και όσοι στην αρχή αρνηθούν τη χρήση του, τελικά θα υποκύψουν στον πειρασμό αυτό.

Η τεχνολογία λοιπόν, δίχως να είναι σε όλα κακή, γίνεται μερικές φορές τρομακτική. Και αυτὀ συμβαίνει σε πολλούς άλλους τομείς της ζωής. Για παράδειγμα σέ βιοηθικά και βιοθεολογικά θέματα πού προκαλούν πολλά προβλήματα. Η Εκκλησία έχει τον τρόπο και τα μέσα να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις σε όλα τα αναφυόμενα προβλήματα της ζωής των πιστών.

ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ